19. 10. 2009.

Poučno

1. poslovna lekcija:



Čovjek se počeo tuširati odmah nakon seksa sa svojom ženom, kad netko zazvoni na vrata. Nakon nekoliko trenutaka prepiranja oko toga tko će otvoriti, žena popusti, brzo se umota u ručnik i spusti se niz stepenice.

Na vratima ugleda Peru, prvog susjeda. Prije nego išta zausti, Pero joj reče:

"Dam ti 800 eura ako skineš taj ručnik."

Nakon kratkog razmišljanja, žena skine ručnik i stade gola pred Peru.

Pero joj odmah dade 800 eura i ode. Zbunjena, ali i uzbuđena zbog iznenadne sreće koja ju je snašla, žena se opet umota u ručnik i popne se na kat. Pošto uđe u kupaonicu, muž je, i dalje stojeći ispod tuša, upita:

"Tko je to bio?"

 "Pero, naš prvi susjed.", odgovori ona.

"Sjajno", reče muž, "je li spomenuo da mi duguje 800 eura?"

Pouka:

Ukoliko bitne informacije o zajmu i riziku pravovremeno podijelite sa svojim suradnicima, možete spriječiti moguće opasnosti.

2. poslovna lekcija:



Dok je vozio auto, svećenik kraj puta ugleda opaticu. Zaustavi se i ponudi joj prijevoz, što ona i prihvati. Opatica uđe u auto, sjede i prekriži noge, razgrnuvši tako svoju haljinu i otkrivši svoja koljena. Svećenik baci pogled i umalo ne izazove nesreću . Nakon što je ponovo preuzeo kontrolu nad vozilom, on potajno spusti svoju ruku na njeno koljeno. Opatica ga pogleda i reče:


"Oče, zar sene sjećate 129.Psalma?"

Svećenik se trzne i duboko ispriča, pa skloni ruku. Promijenivši brzinu, on međutim opet stavi ruku na njeno koljeno.. Opatica mu opet reče:

"Oče, zar se ne sjećate 129.Psalma?"

I još jednom svećenik joj se ispriča, rekavši:

"Oprostite, sestro, ali tijelo je grješno."

Stigavši u ženski samostan, opatica izađe, uputivši mu značajan pogled i ode. A svećenik stigavši u crkvu, požuri i uzme Bibliju i pogleda 129. Psalam.

U njemu je pisalo:

"Idi naprijed i traži, produži dalje i spoznat ćeš vrhunac slave."


Pouka:

Ako nisi dobro informiran o poslu koji radiš, možeš propustiti sjajnu priliku.

Nema komentara:

Objavi komentar