25. 11. 2009.

Pomoć za Adisa

Otvoren je humanitarni broj za pomoć Adisu Junuzoviću – 090 291 053, kojim donirate za njegovo izlječenje. Prema nezvaničnim informacijama, poznati dječiji kardiohirurg doktor Volonek, 7. decembra 2009. godine dolazi u Sarajevo, pa će tom prilikom pregledati Adisa, te, ukoliko bude potrebe i pronaći kliniku na kojoj bi Adis čekao neophodnu transplantaciju.
Osamnaestogodišnji Adis Junuzović umjesto da pohađa školu i druži se sa svojim vršnjacima prikovan je za krevet zbog teškog oboljenja srca.

Adisu je, naime, dijagnosticirana kardiomiopatija zbog koje je neophodno hitno uraditi transplantaciju srca.

Nakon dijagnoze ovog teškog srčanog oboljenja jedini spas je presađivanje srca, a problem je što naša zemlja nije uključena u program Eurotransplant i ne može samostalno doći do donora “novog” srca, zbog čega se sada traži pomoć od svih onih koji bi Adisa mogli poslati u evropski centar da mu se uradi ova teška, ali za njegov život presudna operacija.

Adisu je urađena kateterizacija i biopsija, ali njegovo zdravstveno stanje se svakim danom pogoršava. Adisova borba za život traje već nekoliko mjeseci, a zbog sličnog srčanog oboljenja je već izgubio brata.

“Moram pokušati da spasim svoje dijete. Jedina mi je to želja u životu. Ako ima nekog da može, molim, svakoga da nam pomogne.”, riječi su majke Sadete Junuzović.

Porodica Junuzović je iz Srebrenice. Sadeta je samohrana majka. Muž joj je poginuo tokom rata. Sve što ima na svijetu su njena djeca. Kako joj je jedan sin već preminuo, također zbog srčane mane, strahuje za Adisa.

Adis ima samo jednu želju: “Molim sve ljekare da pomognu da ozdravim, to mi je jedina želja

1 komentar:

  1. i dont understand nothing , but i like very much your angel face...a kiss for you..


    Silvio
    www.dancascomlobos.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši